Elérhetőségek

5500 Gyomaendrőd,
Hősök útja 40.
Telefon: +36-66-581-200

Aktuális

2016. március 04., 12:05Párizsi Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakkiállítás és Vásár.

Párizsi Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakkiállítás és Vásár.

 

2016. február 27-től március 6-ig immár 53. alkalommal kerül megrendezésre Párizsban a SIA - Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakkiállítás és Vásár.

 

A minden évben megszervezett vásár a mezőgazdasági tevékenységet folytatók, illetve az ahhoz kapcsolódó ágazatok - beleértve az egyre nagyobb mértékben képviselt élelmiszeripart, vendéglátást és kereskedelmet is- szereplőinek gyűjtőhelye. Mindezen túl kitűnő alkalmat teremt arra, hogy a szektor képviselői találkozzanak a politikai élet szereplőivel, partnereikkel, a nagyközönséggel.

A SIA mindezen lehetőséget nyújt arra, hogy a vidéken élők és a városlakók párbeszédet folytassanak az agráriumot érintő kérdésekről, illetve tétjeiről, így nyerve meg a más tevékenységből élők bizalmát. A Francia Mezőgazdasági Minisztérium elsőszámú partner a kiállítás megszervezésében és lebonyolításában.

A neves rendezvényen képviselteti magát a francia agrárszakképzés is: a Minisztérium Szakképzési Államtitkársága – DGER - külön pavilonban mutatja be a képzési kínálatot, sok szakiskola önálló standdal, termékekkel vesz részt a rendezvényen.

 A 2016. évi Párizs SIA n az FM Agrárszakképző Intézményi Hálózat is részt vesz.

A magyar küldöttséget Román István Helyettes Államtitkár, a Földművelésügyi Minisztérium Agrárszakképzésért felelős Helyettes Államtitkára vezeti. A delegáció tagjai a Kenderesi és Gyomaendrődi szakképző iskolák oktatói, diákok

A francia és magyar partnerek értékelik a kialakított szakmai kapcsolatokat és futó Erasmus + diák és szakoktatói Mobilitási programokat, megismerik egymás duális agrárszakképzési rendszerét. A francia agrár felsőoktatási rendszer tanulmányozása is szerepel a magyar küldöttség programjában. Diákunk – Pataki János - és felkészítő tanára részt vesz az állatbírálatban az Unió többi országának képviselőivel. Kiállítunk magyar termékeket, hungarikumokat; személyesen találkozunk a francia Agrárkamara és szakoktatás vezetőivel, iskolaigazgatókkal. Ezek a programok a magyar duális képzés bevezetéséhez hasznos tapasztalatokkal gazdagítják a kiállításon résztvevő magyar küldöttségek, további szakképzési és Uniós pályázatok kidolgozására ösztönzik a francia és magyar agrárszakképző intézményi hálózatot.

Hazánk Párizsi Nagykövetsége is fogadta a magyar küldöttséget. Dr. Varga Krisztina első beosztott és Gresóné Nesuta Marianna, mezőgazdasági és környezetügyi szakdiplomata a partnerség kiszélesítésére és további szakképzési programok kidolgozására bíztatta a magyar delegációt.

 

Magyar részvétel a neves rendezvényen Erasmus + projektek valorizációját és továbbvitelüket, agrárszakképzési projektekben résztvevő intézmények körének kibővítését, hálózati együttműködés megerősítését eredményezi.

Megosztás
« Vissza az előző oldalra!

Átköltöztünk : www.bethlengaborszki.com - Magyar